Nyheter & Erbjudanden

Nordea Private Banking är bäst enligt Euromoney!

Tidskriften Euromoney har utsett Nordea till bästa leverantör av private banking-tjänster i Sverige 2021. Utöver den svenska utmärkelsen, rankades Nordea även som etta i Norden och Baltikum.

Ninni Franceschi, Chef Nordea Private Banking, Sverige

– Vi är väldigt stolta över denna utnämning och att våra Private Banking-tjänster uppmärksammas. Utmärkelsen grundar sig ju dels på tidskriftens egna undersökningar men också på hur våra konkurrenter runt om i Europa rankar oss, säger Ninni Franceschi, chef för Nordea Private Banking Sverige.

Hur kommer det sig att Nordea blev bäst i Sverige tror du?

– Det senaste året har varit mycket speciellt. Vi har inte kunnat träffa våra kunder som vanligt men genom tekniken har vi hittat nya sätt att mötas. Vi har även kunnat tillgängliggöra den expertis vi har i Private Banking och i hela Nordea mer, tack vare att banken legat långt framme med digitaliseringen.

logotyp euromoney

Enligt utmärkelsen var Nordea inte bara bäst i den övergripande kategorin som bästa Private Banking-aktör utan rankades även som nummer ett i kategorierna tjänster och tekniska lösningar, bland annat inom hållbara investeringar, kapitalmarknad och tillgångsfördelning.

Har storleken någon betydelse?

­– Ja faktiskt, genom Nordeas storlek och ett bra samarbete över gränserna kan vi bygga team och skräddarsy förmögenhetslösningar för våra kunders behov. Det gäller såväl privatpersoner, deras familjer och företag som organisationer och stiftelser. Vi utvecklar löpande vår affär och våra tjänster, och högsta prioritet är hög kundnöjdhet och att finnas till hands för kunderna i livets alla skeden. 

Vad är Euromoney?

– Euromoney är en internationell finanstidskrift. Dess årliga "Global Private Banking and Wealth Management Survey" är en kvalitetsundersökning av de bästa private banking-tjänsterna, indelad efter regioner och tjänsteområden. Undersökningen är en vägledning för alla som vill kartlägga leverantörer av professionella förmögenhetstjänster.

Publicerat 19.02.2021