Nyheter & Erbjudanden

Nordea Open – en arena för både tennis och samtal

Dags för årets stora tennisevenemang i Båstad. Nordea bjuder in till spännande möten både på och utanför läktaren. Välkommen att lyssna!

Båstad tennisplan

Efter fjolårets inställda turnering genomförs återigen den klassiska tennistävlingen i Båstad. Nordea Open är ett av Sveriges äldsta och mest besökta idrottsevenemang på hög nivå och genomförs i år mellan 5 och 18 juli.

Nordea är på plats som titelsponsor och tar tillfället i akt att bjuda in till intressanta samtal om entreprenörskap, hållbarhet och impact investment – investeringar som inte bara ska ge en ekonomisk avkastning utan även påverka miljön och samhället på ett positivt sätt.

siluetter på tennisplan

Direktsänt webbinarium

Måndagen morgon den 12 juli klockan 09.00 direktsänder vi ett webbinarium på temat Impact-investeringar och hållbart pensionssparande i det gröna ekosystemet. Medverkar gör Niklas Adalberth och Daniel Frykman från Norrsken samt Peter Sandahl från Nordea Liv och Pension.

Niklas Adalberth är grundare av den ideella stiftelsen Norrsken Foundation – en entreprenörshubb  som investerar i företag med social inverkan. Hittills har stiftelsen investerat i cirka 30 företag och  har även ett stort kontorshotell för 150 startups. Daniel Frykman är general partner på Norrsken VC. Han investerade tidigt i bolag som Matsmart, Budbee och Gymgrossisten och jobbade tidigare i finansvärlden. Peter Sandahl är hållbarhetsexpert på Nordea Liv & Pension och dessutom van bergsklättrare: med expeditionen Climb for Climate  besteg han år 2018 de 82 högsta topparna i Alperna för att belysa klimathotet.  

Här kan du anmäla dig till webbinariet.

Kan du inte vara med direkt – anmäl dig ändå så får du en länk och kan lyssna i efterhand.

åskådare

Nya avsnitt från Sparpepp

Nordeas podd Sparpepp bjuder in intressanta gäster till nya avsnitt. Den 12 juli blir det live-podd med Rodney Alfvén, ansvarig för Investments & Sustainability inom Nordea Liv & Pension. Samtalet kommer att handla om hållbart pensionssparande och hur aktiva val faktiskt kan göra stor skillnad.  

Den 13 juli släpps ett nytt avsnitt med Niklas Adalberth, Norrsken Foundation, där fokus blir på impactbolag och Niklas eget personliga engagemang i entreprenörskap, såväl i Sverige som i östra Afrika där en ny stor satsning görs i Rwanda.

Sparpepp hittar du på Acast, Soundcloud, Spotify, iTunes och där poddar finns. 

Mer information

nordea.se/nordeaopen kommer det att finnas mer information om Nordeas aktiviteter kring Nordea Open. För dig som vill besöka årets tävlingar finns information och biljettförsäljning här.

Publicerat 30.06.2021