Ekonomi

Bäst på Private Banking – igen!

Global Finance Magazine har för andra året i rad utsett Nordea till den bästa banken inom Private Banking i Sverige. Priset är en del av ”World’s best Private Banks 2021”.

– Det har varit ett annorlunda år och vikten av att ha en pålitlig, kunnig och närvarande private banking-aktör har blivit alltmer viktigt. Vi är verkligen stolta och glada över att återigen ha blivit uppmärksammade och fått detta pris, säger Ninni Franceschi, chef Private Banking i Sverige.

Global Finance Magazine har läsare i cirka 190 länder, och riktar sig primärt mot företagsledare inom finans och investeringar. En global expertpanel utvärderar banker över hela världen baserat på ett antal faktorer, bland annat återkoppling från ledningsgrupper i olika företag. Vinnare är de banker som visat förmåga att anpassa sig till nya förutsättningar inom förmögenhetsförvaltning och ändå bibehålla sitt långsiktiga fokus.  

Ninni Franceschi, chef Private Banking i Sverige

Även under den pågående pandemin, och allt vad det medfört i form av börsoro och snabba förändringar, har vi försökt upprätthålla en hög aktivitet och nära dialog med våra kunder. Vi har också satsat på att nå ut med mer information via webbinarier och nyhetsbrev, nu när vi inte kan träffas fysiskt på samma sätt. Den digitala omställningen hos både kunder och rådgivare har gått smidigt. Våra nya mötesformer har fungerat bra både för löpande förvaltningsdiskussioner med befintliga kunder som i välkomnandet av ett stort antal nya kunder, som upptäckt att Nordea har ett intressant private banking-erbjudande.

Även Nordea Private Banking i Norge och Danmark korades till bästa Private Bank av Global Finance Magazine, i Norge för fjärde året i rad. Pressmeddelande med samtliga vinnare går att läsa här.

Publicerat 23.11.2020