Nyheter & Erbjudanden

Vill du veta hur det går för Nordea?

Följ bankens bolagsstämma via webbsändning 23 mars

folk går i en trappa

Nordeas ordinarie bolagsstämma hålls torsdagen den 23 mars i Helsingfors. I år är det möjligt att följa mötet via en direktsändning på Nordeas webbplats och det går också att ställa frågor till högsta ledningen. Även om du inte är aktieägare i Nordea kan se på sändningen, som börjar klockan 15.00 svensk tid.

Viktigt att tänka på om du är aktieägare

Den ordinarie bolagsstämman är bolagets högsta beslutande organ. Som aktieägare i Nordea kan du framföra dina åsikter och rösta om viktiga ärenden som bokslut, utdelning och val av styrelseledamöter. Om du inte kan närvara på bolagsstämman i Helsingfors är det möjligt att rösta på förhand. Dessutom kan du skicka frågor till en frågestund med högsta ledningen.

Något som är viktigt att tänka på som aktieägare är att du inte anses ha deltagit i den ordinarie bolagsstämman om du enbart följer webbsändningen. Vill du utöva din rösträtt måste du därför rösta på förhand i ärenden på agendan. Det gör du i så fall senast den 16 mars 2023.

Här anmäler du dig

Information om mötesarrangemangen och förhandsröstningen samt hur du anmäler dig till den ordinarie bolagsstämman och ansluter till webbsändningen finns på sidan Nordeas bolagsstämma 2023 på nordea.com. Välkommen!

Publicerat 28.02.2023