Nyheter & Erbjudanden

Vad är väl en helg på slottet …

De tidigaste kända ägarna till nuvarande Engsholms Slott är enligt urkunderna från 1300-talet, Magnus Ladulås söner, hertigarna Erik och Valdemar, bröder till Kung Birger. I maj och juni har du möjlighet att besöka detta unika slott på Mörkö.

Engsholms Slott

Engsholms slott arrangerar vanligen konferenser, utbildningar och möten och är även populärt för stora fester och bröllop. Nu när alla stora evenemang bokas av öppnar slottet upp för privatpersoner i stället.

Under maj och juni kan du besöka slottet för en avkopplande helg med härliga promenader i parken och skogen, boulespel, besök i slottets strandateljé med vedeldad bastu och kanske ett kallbad i havet!

Inne i slottet väntar Afternoon Tea, och på kvällen serveras du en lyxig trerätters middag i Slottsmatsalen och dricker kaffe i salongerna. Övernattning i sköna sängar och frukost ingår också. Slottsparken är som vackrast dessa månader och både parken och slottet är så stora att det är lätt att hålla avstånd.

Som kund i Private Banking får du 25 procents rabatt på ordinarie pris, som är 1995 kronor per person, i delat dubbelrum för weekendpaketet Engsholm. Rabatten får du också vid bokningar av weekendpaketen Sörmland och Mörkö. Läs mer här om vad som ingår i alla paket och ange koden Nordea vid bokningen. Erbjudandet gäller fram till 30 juni, med undantag för midsommarhelgen.


För dig som stannar i stan: Middag i Stadshuskällaren med chambre séparée

Jimmi Eriksson. Foto: Elin Bergqvist

Det spirar, gror och blommar – Stadshuskällaren välkomnar värmen och grönskan tillsammans med Årets kock Jimmi Eriksson under fem lördagar i maj samt 6 och 12 juni.

Varje lördag kommer tallrikarna som serveras präglas av ett nytt tema som lockar smaklökarna. Även det som hälls i glasen kommer präglas av temat, ibland innebär det en liten vinprovning och ibland en välkomponerad dryckesmeny. 

Antalet platser är begränsade och här tas stor hänsyn till social distansering, det går bland annat att sitta helt avskilt i Stadshuskällarens chambre séparée och utrymmet mellan borden i matsalen är utökat.

Välkommen att läsa mer och boka bord här! 

Publicerat 01.05.2020