Nyheter & Erbjudanden

Smakfullt på Mathias Dahlgrens Michelinkrog Seafood Gastro

Hösten markerar början på den efterlängtade hummersäsongen, en tid då havets juveler lockas upp från djupen och förvandlas till kulinariska mästerverk. Den 16 oktober är du välkommen att till självkostnadspris avnjuta en specialkomponerad avsmakningsmeny med fokus på fisk och skaldjur på Mathias Dahlgrens senaste Michelinrestaurang Seafood Gastro på Blasieholmen i Stockholm. Den som önskar bo över på intilliggande Grand Hôtel erbjuds förmånligt pris.

Tallrik med mat

Skandinavien, känt för sina utsträckta kustlinjer och rika marina liv, bjuder på en mångfald av smakupplevelser. Hos Seafood Gastro strävar man inte bara efter att presentera de välkända arterna utan också upptäcka de mindre kända och ändå utsökta delikatesserna som hav, sjöar, älvar och dess omgivningar erbjuder, ett tänk de kallar akvatiskt. Seafood Gastro handplockar sina råvaror med omsorg, alltid med fokus på smak och kvalitet. De primära ingredienserna är vilda och kommer från friska vatten som Skandinavien kan stoltsera med.

Kvällen den 16 oktober är inte bara en middag – det är en hyllning till vattnets skatter och till det hantverk som krävs för att förvandla dessa råvaror till något alldeles extra. Du som gäst får inte bara ett oförglömligt mat- och dryckesminne, du får också en kväll fylld med smakupplevelser som speglar både den marina rikedomen samt fiskarens och kockens passion för sitt yrke.

Här väntar en full avsmakningsmeny, exklusivt framtagen för denna kväll. Du får också möta kompetensen på plats med en av restaurangens främsta leverantörer, yrkesfiskaren Dennis Bergman. Dennis är från Norrsundet i Gävle och i nära samarbete med Restaurang Mathias Dahlgren väntar en mycket speciell servering bara för denna kväll med noga utvalda råvaror. Efter er gastronomiska afton erbjuds ni att boka ett lyxigt Deluxe dubbelrum på Grand Hôtel, dessutom till ett mycket förmånligt pris.

restaurang inredning

Var och när:

  • Södra Blasieholmshamnen 6, 111 48 Stockholm
  • 16 oktober 2024 klockan 18.30

Följande ingår:

  • Ett glas champagne vid ankomst
  • Full avsmakningsmeny, unikt framtagen för denna kväll
  • Specialpris på Deluxe dubbelrum på Grand Hôtel
  • Unik inblick bakom kulisserna
  • Träffa kompetensen bakom hantverket, bland annat yrkesfiskaren Dennis Bergman

Priser:

  • Avsmakningsmeny – 3 650 kronor / person
  • Boende i Deluxe dubbelrum på Grand Hôtel inkl. frukost – 4 400 kronor per rum (ord. pris: ca 6 635 kronor per rum) 

Dryckespaket:

Välj mellan fyra olika dryckespaket som du förbeställer innan ankomst:

  • Unik & lekfull – lekfulla och nyfikna val rotad i klassisk stil – 2 200 kr
  • Premium – klassiska och exklusiva val med tyngdpunkt i Europa – 3 900 kr
  • Alkoholfri – restaurangens egna brygder, juicer och infusioner – 1 100 kr
  • Mixad – en kombination av premium, lekfullt & alkoholfritt – 2 500 kr

Vill man själv rota djupt i vinlistan står hela Grand Hôtels vinkällare till förfogande denna kväll.

pilgrimsmussla med skal

Allergier:

Vänligen notera att Seafood Gastro inte kan tillgodose vegetarisk/vegansk kost eller en meny utan fisk/skaldjur och mjölkprotein.

Bokning och villkor:

20 platser står till förfogande fördelat på 7 bord. Anmälan görs till seafoodgastro@keyexperience.se. Ange antal gäster du vill boka in under middagen, om ni önskar hotellrum, samt namn och e-postadress för sällskapets kontaktperson så återkommer restaurangen med bokningsförslag för meny och hotellrum.

Sista dag för anmälan är 4 september. Om intresset för eventet mot förmodan visar sig vara för svagt förbehåller sig Seafood Gastro rätten att ställa in, vilket i så fall meddelas senast den 5 september. Du är självklart inte skyldig att betala något vid inställt event.

Varmt välkommen till Seafood Gastro önskar Key Moments!

Publicerat 22.08.2024