Nyheter & Erbjudanden

Ska hela gänget ut och resa?

Då kan det vara smart att boka tillsammans men att dela upp fakturan, så att ingen går miste om någon reseförsäkring.

Ibland är det många som ska ut och resa. Kanske alla kompisarna vill åka på skidsemester i Alperna eller så fyller du jämnt och planerar en resa tillsammans med familj och släktingar.

För att vara säker på att alla kommer med på resan vill man gärna boka alla samtidigt. Kanske tar en person då på sig att betala hela fakturan och sedan får alla swisha eller betala på annat sätt till den som lagt ut. 

Tänk då på att kreditkortens kompletterande reseförsäkring enbart gäller för försäkringstagaren och dennes sambo eller make/maka samt barn upp till en viss ålder och som bor på samma adress. Är det andra personer med i bokningen, som syskon eller vänner, blir dessa utan försäkring.

Gör istället så här: Hör med resebolaget om ni kan få en gemensam faktura med ett gemensamt OCR- eller referensnummer, som sedan kan delas av flera personer. Därmed kan alla betala sin egen, eller sin familjs del, med sitt kreditkort och ange det gemensamma numret som betalningsreferens. På detta sätt är man med på samma bokning men har sin egen reseförsäkring.    

Här kan du läsa mer om vilka som omfattas av reseförsäkringarna för Nordea Platinum  respektive Nordea Black.

Publicerat 28.01.2020