Nyheter & Erbjudanden

Make it happen – SHE Conference 2022

Den årliga jämställdhets­konferensen SHE går av stapeln i tre länder nu i mars. Som kund i Private Banking är du välkommen att delta digitalt!

SHEConference banner

SHE Community bildades 2014 med syftet att verka för öka jämställdhet och mångfald i samhället.  Sedan mars 2015 har konferenser genomförts i Oslo varje år och lockat många kända talare och gäster.  

Den 17 mars går startskottet för årets SHE Conference. I år blir konferensen en hybrid av fysiska möten i Oslo, Stockholm och Helsingfors samt en live-strömmad sändning. Som kund i Private Banking kan du delta i strömmade sändningen när du vill under perioden 17–30 mars. En anmälningslänk finns längre ner i denna artikel.

Årets tema är ”Make it Happen” och bland talarna märks Norges näringsminister Jan Christian Vestre, förra statsministern Erna Sohlberg, Fredrik Ekström, vd för Stockholmsbörsen, Caroline Farberger, vd för Ica Försäkring, Magnus Kuchler, styrelseordförande EU Sverige, Thina Saltvedt, chefsanalytiker Nordea Sustainability och många fler. Läs mer om konferensprogrammet här.

Snorre Storset

Snorre Storset, chef över Nordea Asset & Wealth Management.

Nordea är samarbetspartner till SHE Conference – varför?

– Som stor kapitalförvaltare kan vi påverka och göra skillnad, i hela finansbranschen är i dag endast en av fyra personer i högsta ledningen kvinnor. Vi ska använda vår position på marknaden till att påverka bolagen vi investerar till att öka andelen kvinnor i ledande befattningar – och det kan vi göra i ännu högre grad, säger Snorre Storset, chef över Nordea Asset & Wealth Management.

År 2019 lanserades Nordea Jämställdhetsfond, som enbart investerar i bolag som har minst 30 procent kvinnor i antingen styrelsen, ledningen eller på andra ledande positioner.

– Om fonden hade startat tio år tidigare hade i dag 422 globala företag kvalificerat sig till att bli en del av fondportföljen. År 2015 hade det varit 1442 och år 2020 hela 2967 företag. Det visar att det går rätt väg, men det går långsamt, menar Snorre Storset. 

En rad undersökningar visar att företag med bra könsbalans har bättre företagskultur, fler innovationer, mer motiverad personal, och bättre resultat.

– Jag tror att företag som rekryterar brett från flera delar av befolkningen får ett försprång. Här kan vi bidra till att ändra mönstren, inte minst genom att starta med oss själva. Vi vill ha flera kvinnliga ledare, både i Nordea och i hela finansbranschen, säger Snorre Storset. 

Välkommen att vara med!

Som kund i Nordea Private Banking kan du delta du i den digitala SHE-konferensen utan kostnad. Här anmäler du dig.

Publicerat 01.03.2022