Ekonomi

Kvinnligt affärsnätverk som vidgar vyerna

Affärsnätverket Q bjuder in till intressanta nätverksträffar för kvinnor om aktuella frågor inom ekonomi och omvärld. Nu välkomnas nya medlemmar! Redan den 14 april kan du vara med på nästa träff, där UNHCRs svenska generalsekreterare medverkar.

Affärsnätverket Q
Affärsnätverket Q grundades av fyra rådgivare i Private Banking. Från vänster: Jessica Wetterborg, Maria Ahnmark, Kerstin Bjerrek och Lena Norberg.

För ett par år sedan bildades Affärsnätverket Q av Private Bankingrådgivarna Maria Ahnmark, Kerstin Bjerrek, Lena Norberg och Jessica Wetterborg, med syfte att vara nätverkande, kunskapsbyggande och inspirerande för kvinnliga entreprenörer och företagsledare.  

Till att börja med genomfördes nätverksträffarna i Stockholm men i och med pandemin har träffarna blivit digitala – med fördelen att fler kvinnor nu kan delta, oavsett var man bor.

Vi ställde fem snabba frågor till grundarna om vad man kan förvänta sig som medlem.

Varför bildade ni Affärsnätverket Q?

För att skapa ett forum för nätverkande  och erfarenhetsutbyte med kvinnor från olika branscher, som i sin tur skapar nya unika kontakter. Vi vill också erbjuda nya kunskaper och inspiration.

Vilka vänder ni er till?

Vi vänder oss till både befintliga och nya kvinnliga Private Bankingkunder som vill nätverka, knyta nya kontakter och dela med sig av sina egna erfarenheter.

Hur ofta brukar nätverket träffas?

Vi brukar träffas några gånger varje vår och höst, tidigare oftast i bankens lokaler men just nu under pandemin via digitala kanaler.

Några exempel på innehåll i träffarna hittills? 

Nordeas konjunkturrapporter presenterade av Nordeas chefekonom Annika Winsth, marknadsinformation av affärsstrateger och analytiker och vår familjerättsjurist Caroline Törnquists föredrag om juridikens betydelse i livets skeenden har varit uppskattade och återkommande ämnen. Vidare har vi fått veta mer om investeringar i onoterade bolag, retorikens betydelse, kvinnlig hälsa, liksom hur pandemin påverkat några av våra medlemmar i deras specifika branscher. Lite flärd har vi haft också, handel med vintagehandväskor till exempel.  

Vad händer i nätverket framöver?

Några tankar som vi har för framtida nätverksträffar är hållbara fonder, omvärldsanalys och internationella relationer, vad som krävs för att ta ett styrelseuppdrag och hur man kan se på konst, juveler och antikviteter som investering.

Dessutom välkomnar vi  förstås spännande idéer och förslag på ämnen från både nya och befintliga medlemmar i  nätverket.

Åsa Widell

Åsa Widell, generalsekreterare för Sverige för UNHCR, insamlingsorganisationen för FN:s flyktingorgan i Sverige.

Var med på nästa träff! 

Den 14 april klockan 9.00 kommer Åsa Widell från UNHCR, FNs flyktingorgan, att medverka på ett direktsänt webbinar. Just nu är 80 miljoner människor på flykt och situationen har drastiskt förvärrats under pandemin. Samtidigt finns innovativa lösningar och vi kommer att få veta mer om hur flyktingkvinnor i Kampala lyft sig själva hur fattigdom genom sitt entreprenörskap

Här kan du anmäla dig till webbinariet.

Är du intresserad av att vara med Affärsnätverk Q? Välkommen att anmäla dig via e-post till privatebanking.kvinnligtnatverk@nordea.se

syrianska flyktingar
Foto: J. Kohler

Publicerat 25.03.2021