Nyheter & Erbjudanden

Dags att nominera Årets Funkoprenör 2024

Vem tycker du har bidragit bra till inkludering och mångfald?

Kvinna i rullstol

Nomineringarna har nu öppnat till Årets Funkoprenör 2024 – ta chansen att nominera ett bolag som främjar personers olikheter. Kanske är det ditt eget bolag?

Pristagaren är en entreprenör eller företagare med en affärsidé eller verksamhet som bidrar till att inkludera fler ur funkisperspektivet.

Vinnaren tilldelas 100 000 kronor och tillgång till stöd från Nordea. Det kan vara möte med en jurist, rådgivning eller möjlighet att nå ut till relevanta nätverk – allt utifrån pristagarens önskemål och behov. Övriga finalister får 25 000 kronor och ett möte med jurist.

man i rullstor samtalar med en kvinna som går

Vinnare 2023 blev Tor Talk, som utvecklat talsyntesprogram för personer med dyslexi. Så här berättar grundaren Tor Ghai:

– Det är en stor ära att bli Årets Funkoprenör. Det hjälper mig att sätta ljus på problemet med lässvårigheter. Tack vare prissumman har jag kunnat göra fler informationsfilmer om hur dyslexi fungerar och hur verktyget vi tillhandahåller fungerar.

Fram till 29 februari kan du skicka in din nominering till Årets Funkoprenör. Finalisterna tillkännages i april och vinnaren presenteras den 30 maj på Nordeas huvudkontor i Stockholm.

Här kan du läsa mer om priset och nominera din kandidat.

Ung man med en protesarm

Publicerat 29.01.2024