Ekonomi

Bäst på Private Banking – återigen!

Global Finance Magazine har för tredje året i rad utsett Nordea till den bästa banken inom Private Banking i Sverige.

Ninni Franceschi
Ninni Franceschi, chef för Nordea Private Banking i Sverige.

– Det är roligt att vi återigen uppmärksammas av en internationell tidskrift för vårt ihärdiga arbete, säger Ninni Franceschi, chef för Nordea Private Banking i Sverige.

Priset som det amerikanska finansiella magasinet delar ut är en del av ”World’s best Private Banks 2022”.

– År 2021 har i mångt och mycket fortsatt att präglas av pandemin och därmed har vikten av att ha en pålitlig, kunnig och närvarande private banking-aktör varit mycket påtagligt hos både befintliga och nya kunder.

Private Banking har nämligen fått många nya kunder under året och det är Ninni Franceschi extra stolt över. Som en följd av den stora beteendeförändringen under pandemin visar Private Bankings kunder i dag även ett ökat intresse för digitala möten och digital kommunikation.

– Förändringen har fört det goda med sig att vi har kunnat nå ut snabbare och smidigare, till exempel när det varit förändringar på marknaderna eller när vi velat dela med oss av kunskaper från våra experter. Rådgivarnas digitala möten med kunderna har också fungerat bra, även om vi alla förstås längtar efter att få träffa våra kunder ”på riktigt” igen.

Global Finance Magazine grundades 1987 och har läsare i cirka 190 länder, och riktar sig primärt mot företagsledare inom finans och investeringar. En global expertpanel utvärderar banker över hela världen baserat på ett antal faktorer, bland annat återkoppling från ledningsgrupper i olika företag. Vinnare är de banker som visat förmåga att anpassa sig till nya förutsättningar inom förmögenhetsförvaltning och ändå bibehålla sitt långsiktiga fokus.  

Även Nordea Private Banking i Norge och Finland korades till bästa Private Bank av Global Finance Magazine, i Norge för femte året i rad. Ett pressmeddelande om priset och samtliga vinnare går att läsa här.

Publicerat 05.11.2021