Kultur

Airbnb bjuder på nya upplevelser

Letar du efter en annorlunda övernattning på resan? Nu lanserar Airbnb nya och lite lagom skruvade boenden. Vad sägs om att sova med mutanter, bo med en Bollywoodstjärna eller checka in i en Ferraridröm?

Musée d'Orsay
Maximalt kulturell övernattning blir det om du sover i Musée d'Orsay. Foto: Frederik Vercruysse /Airbnb

Om du vill bo i Barbiehuset eller Shreks träsk är det för sent – men det finns fortfarande en chans att få övernatta i Prince hus från filmen Purple Rain eller i Parismuseet Musée d’Orsay. Om du har tur!

Vad är detta? Jo, Airbnb har lanserat en ny tjänst som de kallar för Ikoner. Tanken är att du som gäst ska få uppleva något alldeles unikt. För det är inte bara själva husen och rummen som är originella – hela vistelsen ska vara något ut över det vanliga.

Om du till exempel tillbringar en natt i Bollywoodstjärnan Janhvi Kapoors hus i Chennai i Indien ingår en privat rundtur med Janhvi själv. Plus att hon visar dig sin hudvårdsrutin och bjuder på sin mammas sydindiska mat.

The X-Mansion
För de av oss som verkligen, verkligen gillar serierna och filmerna om X-Men finns nu möjlighet att övernatta i the X-mansion. Foto: Holly Andres/Airbnb

Ett lite mer äventyrligt boende väntar i X-Mansion – som är ett hem utanför New York byggt och inrett med inspiration från serien X-Men. Där får du naturligtvis träna i ”The danger room”, ta reda på vilka just dina mutantkrafter är och även sova med mutanter. Om du är lite tveksam till just det upplägget är nog dina tonårsbarn betydligt mer lockade.

Då kanske Purple Rain-huset kanske låter som ett mer passande upplägg, åtminstone om du växte upp med Princelåtar snurrande på skivtallriken.

Prince köpte huset 2015 som fram till nu varit stängt för besökare, men som lagom till 40-årsjubileet av Purple Rain öppnar upp för bokningar. I besöket ingår även en rundvisning av the Revolution-medlemmarna Wendy och Lisa som ger en bakgrund till Purple Rain-albumet som är ett av de bäst säljande någonsin med hela 24 veckor i rad på Billboards topplista.

Japp, rummet ser exakt ut som det gjorde i Prince-filmen ”Purple rain”. Och självklart kan du övernatta där om du ansöker och har tur. Foto: Eric Ogden/Airbnb

Bara att boka alltså? Nej, så lätt ska det inte vara. Du kan anmäla ditt intresse, sedan är det bara att hålla tummarna. 100 gäster väljs ut slumpvis, därefter granskas deras profiler och motiveringar till varför de vill komma. Slutligen väljs ett fåtal lyckliga ut som får en gyllene biljett. Erbjudandena är tidsbegränsade.

För att ytterligare spä på förvirringen är det antingen gratis eller väldigt billigt. Som mest ska det kosta 100 dollar (cirka 1 100 kronor). Men då ingår inte resan.

Ferrari museet med en säng
Vill man hålla sig i Europa är kanske upplevelsen att sova i Ferrari-museet i italienska Modena en bra idé? Foto: Ferrari museet/Airbnb

De flesta Ikon-boendena ligger i USA, men det finns också hem i Europa. Som huset i italienska Modena som är fullproppat med Ferrari-nostalgia.

Perfekta weekendresan för sportbilsfantasten som letar efter nya kickar.

Bild: Disney/Pixar

Skapa kära minnen med Insidan ut 2

Kommer i juni.


Bo i Prince Purple Rain-hus

Kommer i augusti.


Bli VIP med Kevin Hart

Kommer i augusti.


BIld: Doja Cat /Airbnb

Häng med Doja Cat i hennes vardagsrum

Kommer i oktober.


Houseplant
Houseplant. Foto: Stephen Paul and Hogwash Studios /Airbnb

Houseplant Retreat

Dreja, lyssna på vinylskivor och häng med skådespelaren och komikern Seth Rogen.


Shrek's Swamp
Shrek's Swamp. Foto: Alix McIntosh /Airbnb

Shreks träsk

Slappna av i öranvaxljusets sken och ät parfait i Shreks hus. 


Barbies (Kens) drömhus
Foto: Hogwash Studios

Barbies Malibu-drömhus (med fokus på Ken)

Häng med Ken, bada i infinity-poolen, dansa linedance och prova Kenkläder.


Publicerat 22.05.2024