Kultur

9 nya hotellpärlor runt Medelhavet

Längtar du efter turkosblå vågor, gammal kultur och lyx på ny nivå? Då är det sannolikt Medelhavet som kallar. Här är nio helt nya drömhotell som slår upp dörrarna under 2022. Välkommen in!

Cali Mykonos
Cali Mykonos, Grekland

Spanien

Vicenç de la Mar

Privat på Mallorca

El Vicenç de la Mar på Mallorca: Tänk modern arkitektur, evighetspooler, två restauranger, en bio och 35 rum eller sviter – de flesta med privata terrasser eller jacuzzis. El Vincenç de la Mar ligger i Cala Molins, på Mallorcas norra kust, där havet glimrar blått och utsikten över Tramuntana-bergen är hänförande. Systerhotellet El Llorenç Parc de la Mar, i Palmas gamla stad, är ett av Mallorcas mest uppskattade boutiquehotell.

Historiskt i Marbella

El Castillo i Marbella: Marbella må vara känt för sina nattklubbar och designerbutiker, men det finns även delar som är lugna och mer trolska. El Castillo ligger i ett sådant område, på ett av de äldsta torgen innanför den gamla stadens mur. Här samsas historiska detaljer med samtida design och från takbaren har gästerna 360 graders utsikt över Marbella.

The Standard på Ibiza

Hög Standard

The Standard på Ibiza: The Standard beskrivs som årets främsta hotellhändelse på den spanska partyön. Den kritvita byggnaden med 67 rum och en separat villa för stora sällskap har designats av inredningsstjärnan Lázaro Rosa-Violán. Hotellet – inklusive restauranger, barer och pooler – kommer att hålla öppet året runt.

Aktiv semester

La Zambra på Costa del Sol: Sugen på simning, tennis, styrketräning, yoga, pilates, ett turkiskt bad, bastu eller kanske att gå på hammam? Inget verkar omöjligt på solkustens nya pärla La Zambra. Det palmomgärdade hotellet ligger en halvtimme från Marbella och har flera barer och restauranger och – så klart – en nattklubb.

Italien

Hotell La Palma på Capri

Jetset-liv på Capri

Hotell La Palma på Capri: Få platser symboliserar jetset-liv i lika hög grad som mytomspunna Capri. När lyxhotellkedjan Oetker Collection nu öppnar sin anläggning här sker det på en plats med anor – i byggnaden där Capris första hotell slog upp sina dörrar 1822. Utsökta cocktails och en glittrig, vibrerande vistelse utlovas.

Israel

The David Kempinski i Tel Aviv

Ledig lyx

The David Kempinski i Tel Aviv: I soldränkta Tel Aviv har en ny stjärna tänts på hotellhimlen. På The David Kempinski har nästan alla 250 rum havsutsikt – liksom takbaren, de exklusiva restaurangerna och evighetspoolen. Den som vill ha riktigt mycket utrymme bokar hotellets 445 kvadratmeter stora penthouse i tre våningar.

Grekland

Nobu Hotel and Restaurant på Santorini

Villaliv med guldkant

Nobu Hotel and Restaurant på Santorini: Det redan glamorösa Santorini får i år ytterligare en lyxinjektion när Nobukonceptet flyttar hit. Nobu – grundat av kändiskocken Nobu Matsuhisa, skådespelaren Robert de Niro och filmproducenten Meir Teper – erbjuder fem villor, ett spa, evighetspooler och unik utsikt från sitt höga läge i Imerovigli. Och, så klart, finns där en Noburestaurang.

Extra allt!

Cali Mykonos på Mykonos: Längst ut på östra Mykonos ligger stranden Kalafati, där den ultrachica öns senaste lyxiga anläggning nu slår upp dörrarna. Cali Mykonos välkomnar gäster till 40 designade villor, var och en med privat pool, terrass och en havsutsikt att drömma om. Anläggningen har en privat strand och ett antal yachter och motorbåtar. För den som föredrar att resa i luften ordnas också helikopterturer. 

Kroatien

palazzo Rainis Hotel & Spa i Novigrad-1

Beach 2022!

Palazzo Rainis Hotel & Spa i Novigrad: Kroatiens kust är känd för kristallklart vatten och spektakulära stränder. Nu finns också ett historiskt boutiquehotell att besöka. Palazzo Raini är en rekonstruktion av den villa som byggdes runt det förra sekelskiftet av den italienska familjen Raini, efter att de utvandrat från Venedig. Här finns 16 rum och mindre sviter, ett fullservice-spa och gourmetrestaurangen Chemistry.

Källor: Forbes, hotellens hemsidor

Publicerat 28.02.2022