Factfulness

10 fantastiska (nya!) hotell 2022

Aldrig har vi längtat så mycket efter att resa. När världen sakta börjar återvända till ett normalläge så har vi har spanat in tio nya drömhotell för nästa år.

Vi är på väg upp i luften och ut i världen igen, aktiviteten på hotell- och flygsajterna har gått upp med flera hundra procent den senaste tiden. Och det är främst inom nöje och semester som de stora aktörerna spår att resandet verkligen tar fart under 2022. Lyxhotellkedjorna har en tuff period bakom sig. Men de har inte legat på latsidan, tvärtom har de bidat sin tid och byggt sina drömhotell. Här är tio nya destinationer att längta till.

auberge-wildflower farms

1. Auberge Wildflower Farms (Hudson Valley, USA)

Kombinera New York med några dagars friluftslyx upstate? I Hudson Valley, bara 90 minuter från Manhattan, bygger Auberge en resort med 65 stugor och sviter på blomstrande ängsmark. Sober inredning i naturens färger, farm-to-table-restaurang, spa, saltvattenpooler och vandring längs Shawangunk Ridge.

2. Edition Reykjavik (Island)

Hotellmogulen Ian Schrager öppnar Edition-hotell på löpande band och i vinter är det Reykjaviks tur att säga hej till det glassiga och coola konceptet. I den gamla hamnen, ett stenkast från huvudgatan Laugavegur, blir det snygga rum med panoramautsikt över havet eller bergen.

Kimpton-Kawana

3. Kimpton Kawana Bay Resort (St George’s, Grenada)

Kimpton, störst på Nordamerika, öppnar sitt andra hotell i Karibien i St George’s, huvudstaden på Grenada. Ön är känd som Kryddön och hotellet ligger på en strand som utsetts till en av världens vackraste.

mandarin oriental

4. Mandarin Oriental Etiler (Istanbul, Turkiet)

Mandarin Oriental, som redan har ett hotell nere vid Bosporen, bygger nu tre nya torn i Istanbuls flotta bostadsområde Etiler. 158 hotellrum och sviter plus 16 lägenheter tar plats i ett av tornen, 251 lyxiga lägenheter i de andra två.

one&only aesthesis athens

5. One&Only Aesthesis (Aten, Grekland)

Resortkedjan One & Only öppnar två nya flotta hotell i Grekland under nästa år: ett strandhotell strax utanför Aten med 127 rum och en resort på Kea, en av öarna närmast Aten, med fristående villor. Vi kan vänta oss vitkalkad lyx, turkost hav och kopior av antika statyer.

raffles

6. Raffles London at The OWO (London, Storbritannien)

Tänk om väggar kunde tala… Det första Raffleshotellet i London är inhyst i den historiska byggnad där Winston Churchill hade sitt säte under kriget och där James Bond lär ha blivit till. Många vackra detaljer har bevarats men inget har sparats på när det gäller lyxen i de 125 rummen, i spaavdelningen eller i de nio restaurangerna och barerna.

Rom

7. Six Senses Rom (Italien)

Six Senses är mer än paradisöar i Indiska oceanen. I ett palazzo på Piazza di San Marcello, nära Fontana di Trevi, öppnar snart 95 flotta och färgstarka rum och sviter. Takbaren med 360 graders vy över Rom kan bli den allra bästa. 

W Algarve

8. W HOTEL Algarve (Portugal)

Kedjans första hotell i Portugal öppnar på klipporna i Algarves Albufeira. Gångavstånd till tre fantastiska stränder och alla de 134 snygga rummen kommer att vara vända västerut mot havet och solnedgången.

disney resorts star wars

9. Walt Disney Resorts Star Wars Galactic Starcruiser Hotel (Orlando, USA)

Hotellet för alla som har barnasinnet i behåll – men på en väldigt vuxen prisnivå. En familj på fyra betalar över 5 000 USD för två nätter på stjärnkryssaren, men då ingår ett äventyr med olika upplevelser: styra rymdskeppet, slåss med lasersvärd och hänga med stormtroopers.

waldorf astoria

10. Waldorf Astoria Cancún (Mexico)

I maj 2022 öppnar Waldorf på en oexploaterad del av Mayarivieran utanför Cancún. Det blir 150 rum, alla med terrass eller balkong mot havet. Självklart också Waldorf Astorias signaturspa, fem restauranger och barer och allt vad man kan önska en femstjärnig semesterresort.

Publicerat 25.10.2021